Mikä on Tanssiva Toukokuu?

Koko Suomi tanssii!

Toukokuussa tanssioppilaitokset kautta maan järjestävät tanssinäytöksiä, kevätjuhlia ja muita tempauksia. Tapahtumassa ovat mukana Suomen tanssioppilaitosten liiton kaikki jäsenoppilaitokset ja niiden oppilaat, yhteensä 83 tanssioppilaitosta ja peräti yli 40 000 tanssijaa.

Toukokuussa kaikki on sallittua tanssin nimessä, myös oppilaiden omat projektit kaduilla ja toreilla. Seuraa tapahtumaa somessa hashtagilla #tanssivatoukokuu tai katso kalenterista paikkakuntasi tapahtumat ja tule mukaan viettämään Tanssivaa toukokuuta. Kotonakin sopii laittaa kevätjuhlamieli päälle ja ottaa pari tanssiaskelta <3

Tanssin harrastaminen tukee lapsen ja nuoren hyvinvointia

Tanssin harrastus on lapsen ja nuoren hyvinvointia lisäävä ja monipuolinen
harrastus. Tanssi stimuloi mieltä ja kehoa , aktivoi kehoa ja sekä rohkaisee kannustaa luovuuteen ja uusien taitojen harjoitteluun. Tanssiminen ryhmässä antaa hyvät eväät sosiaaliseen kanssakäymiseen, mistä on iloa myös myöhemmin, vaikkapa työelämässä. Tanssin on todettu myös vähentävän syrjäytymistä ja se kannustaa mielekkäällä tavalla erilaisuuden kohtaamiseen ja hyväksymiseen.

Tanssiva Toukokuu tekee tanssin perusopetusta tunnetuksi

Tanssin taiteen perusopetus opetus edistää elinikäistä taideharrastusta ja antaa valmiudet hakeutua alan jatko-opintoihin. Tanssikouluissa luodaan pohjaa sosiaalisesti ja kulttuurisesti kestävälle tulevaisuudelle. Tavoitteellisesti ja pitkäjänteisesti toimivat tanssin taiteen perusopetuksen oppilaitokset vahvistavat kuntien kulttuuritarjontaa, ja erityisesti tanssin alalla ne ovat monessa kunnassa ainoa ammattitaitoinen toimija.

Valtionosuutta saavia taiteen perusopetuksen oppilaitoksia on 130, joista 12 on tanssioppilaitoksia. Tanssille osoitettu tuki on 3% koko taiteen perusopetukseen suunnatusta valtakunnallisesta tuesta vaikka 31% perusopetuksen piirissä olevista lapsista ja nuorista tanssii.

Tule mukaan Tanssivan Toukokuun tapahtumiin osoittamaan tukesi tanssin opetukselle ja kannustamaan lapset ja nuoret huimiin esityksiin!

leima_jaloilla

Tanssivan Toukokuun järjestää

Suomen tanssioppilaitosten liitto STOPP ry

STOPP ry on Suomen tanssioppilaitosten yhdysside ja etujärjestö,
johon kuuluu 83 tanssioppilaitosta eri puolilta maatamme. STOPP tekee tunnetuksi tanssikoulujen tanssin perusopetuksen toimintaa ja tavoitteita, kehittää koulutusta ja auttaa jäseniään niiden käytännön töissä.

https://stopp.fi/